• What had appeared on the exterior of this 1990’s tract home as a melding of beach and contemporary styles masked a mismatched traditional/Tuscan interior. The homeowners wanted to bring that beach/contemporary vibe to the interior of the house, with an emphasis on contemporary. They also wanted to open up the interior and then blend the indoors and outdoors together into one flowing space.
  • Clean and modern, this former tract home has taken on a distinctly custom look.
  • Simplicity was the byword for the redesign of this house. Traditional curves and Tuscan details were removed, and clean lines, pure materials, and open spaces were implemented to transform the entry/living area into an airy, open space.
  • Off of the entry is the remodeled modern kitchen, with family and outdoor entertaining areas beyond.
  • Walls come down and spaces flow from one into another, and this home grows exponentially larger, even though only 150 square feet was added to its original footprint.
  • The interior of the home flows directly out to the exterior entertaining areas beyond, thanks to accordion-style glass doors—4 sets of them, totaling more than 40 linear feet of opening glass area.
  • The family room fireplace is a two-sided affair, also serving the main outdoor seating area. Flat Screen TVs will also grace both sides of the fireplace for indoor or outdoor viewing.
  • A view from the living room through to the dining room and family room beyond—all connected to the outdoors via glass accordion doors.
  • The reverse view from the outdoors looking in.
  • The outdoor entertaining areas work to make the most of a small backyard. In the foreground is the sitting area, which will contain a large circular sectional. To the left is the outdoor dining area, to the right the barbecue area, and above the master suite roof deck. Within the stainless frames above the doors white canvas fabric sails will be installed.
  • The view from the bridge above the entry area looking into the double
  • The master suite was also opened to the sea breezes outside with an additional set of accordion doors. The fireplace was installed for added warmth, both literally and figuratively.
  • A simple, clean, open master bath replaces the dark space that existed there before.